29.8.2012

Oi rakas digiaika ♥

Onko elämäsi liian tasaista? Arki rullaa sujuvasti ilman kummempia töyssyjä? Iltaisin on kiva käpertyä sohvalle katselemaan lempisarjoja tai leffoja? Joku elämää suurempi taho ilmeisesti päätti, että meillä oli liikaa edellämainitun kaltaista, ja päätti näin ollen tehdä pienen jäynän digiboksin tuhoamisen merkeissä. Boksimme alkoi noin viikko sitten kiukutella kummallisesti, ja sunnuntaina se sanoutui lopullisesti irti. Siihen loppui mukavat sohvallalöhöilyt ja naureskelut Frendeille ja Chuckille! 

Maanantai ja tiistai menivät hiuksia repiessä. Pyhä sylvi miten monta vaihtoehtoa sekä bokseista että telkkareista (päätettiin uusia kerralla molemmat, ne kun kumpikin olivat jo hivenen muinaisjäännöksiä muistuttavia) on markkinoilla! Ja mikä määrä epämääräisiä kirjainyhdistelmiä. Löytyy LEDiä, LCD:tä, HD:tä, HDMI:ä, USB:tä, DVB-T & DVB-C, EPG... Päätöksiä pitää tehdä joka suuntaan: ottaako led- vai lcd-TV:n? Tuumat? Väri? Onhan siinä muuten EPG? USB, HDMI, fine.. Muista katsoa kaapeliverkon digibokseja! Ja sillä pitää pystyä tallentamaan. Kuinka paljon boksissa on tallennustilaa, riittäähän 500 gb? Osaahan se lukea Conax-kortteja? Tarpeeksi virittimiä tarvitaan, muista se! Tekstitv:ssä olisi hyvä olla alasivumuisti. Hintakin olisi hyvä ottaa huomioon, että jatkossa voi syödä muutakin kuin hernekeittoa. GRAAAAH!

Vihdoin eilen saimme homman lähes päätökseen. Kävin hakemassa iltamyöhäsellä telkan, jossa on digiviritin, joten nyt edes jotain näkyy telkasta. Tallennus ei vielä onnistu, nyt vaan odotellaan, että tilaamani boksi saapuu ihastuttamaan iltojamme. Kroppa käy varmasti vielä ylikierroksilla, ja leukaperät ovat kipeänä, kun olen stressaillessani purrut hampaitani yhteen ihan liikaa :D Mutta kohta voi rauhoittua. HUH! Kyllä sitä vaan ennen oli helpompaa, kun ei ollut kuin telkka ja VHS, ja se oli siinä. Tarvikohan uusia videoita ostaessa edes miettiä mitään, vai pystyikö vaan kävelemään kauppaan ja ostamaan ensimmäiset vastaantulevat ja olla tyytyväinen?

Ja kyllä. Ihmettelen itsekin, miten sain stressi-erkattua itseni yhden vaivaisen DIGIBOKSIN takia. Mutta voin kertoa, että maanantaina kyllä salilla nousi rauta ihan uudenlaisen puhdin kera ;)


 

Kuva täältä

2 kommenttia:

  1. "Tarvikohan uusia videoita ostaessa edes miettiä mitään, vai pystyikö vaan kävelemään kauppaan ja ostamaan ensimmäiset vastaantulevat ja olla tyytyväinen?"

    No ei se alussa ihan niin helppoa ollut. Ensin oli VHS ja BETA videoita ja niistä piti sitten valita kumman ottaa. Kasetitkin olivat aivan eri kokoisia eli eivät sopineet yhteen. No mutta silloin oli onneksi vaan kaksi vaihtoehtoa.

    Nykyään valinnassa oikeastaan ensin täytyy tehdä ratkaisu kuinka paljon haluaa rahaa hankintaan laittaa. Sitten vasta alkaa miettiä niitä ominaisuuksia. Jos tekee toisinpäin niin menee hankalammaksi eikä siitä välttämättä tule lopunperin mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, eli jos elettäisiin vielä "vanhaa aikaa", niin oisin ihan hyvin voinut saada harmaita hiuksia jo pelkästään VHS vai BETA -valintaa tehdessä ;) Onneksi nyt on valinnat tehty! Enää täytyy vain toivoa, että tuli tehneeksi oikeat valinnat..

      Poista