31.8.2012

Saliongelmia

Huhhuijaa, päätöstenteosta ei meinaa tulla loppua. Nyt kun on saatu telkka/boksiasiat päätävaivaamasta, niin pitäisikin valita itselle uusi kuntosali. Käyn salilla vain 2 kertaa viikossa, koska haluan jättää reippaasti tilaa lenkkeilyille, kävelyille, pyöräilyille ja mahdollisille ryhmätunneille. Näin ollen en myöskään halua liittyä jäseneksi millekään salille, ja maksaa n. 60-80 € / kk, kun käyn siellä just hätäseen sen 8x.

Olen tavallaan pitänyt nykyisestä salistani. Se on ollut pelkkä naistensali, ja jotenkin musta tuntuu, ettei siellä ole käynyt ihan niin paljon porukkaa kuin mitä muilla saleilla, missä olen käynyt. Laitteisiin tai painoihin ei tarvitse juurikaan odotella, ei edes aerobisiin laitteisiin, joita on yhteensä vain 5 (!). Aluksi se tuntui myös kivan "köyhältä" paikalta, jossa ei ole keskitytty tekemään paikasta liian fiiniä, vaan se on tuntunut melkeimpä kotoisalta kellarisalilta, jossa keskitytään itse asiaan, eikä tulla näyttäytymään. Nyt puolisen vuotta siellä käytyäni on kuitenkin alkanut sapettaa muutama asia. 

 1. Aerobisten laitteiden vähyys

 Tosiaan niihin ei ole juurikaan tarvinnut jonotella, mutta välillä on täytynyt joustaa siinä, mitä laitetta käyttää. Salilla on yksi juoksumatto, 2 kuntopyörää, soutulaite ja crossari. Itse pidän eniten juoksumatosta ja crossarista, koska ne tuntuvat jotenkin antavan kokonaisvaltaisemman lämmön koko kroppaan, mutta ikäväkseni muutkin tuntuvat yllättäen tykkäävän juuri niistä ;)

 2. Vähäinen laitevalikoima

 Tämä muodostui ongelmaksi vasta eilen. Aiemmin olen aina löytänyt liikkeilleni sopivat laitteet/painot, mutta eilen olin liikkeellä uudella ohjelmalla ja huomasin, että salilta puuttuu pystypunnerruslaite! Toki liikkeen tai vastaavan harjoitteen voi aina tehdä myös käsipainoilla, mutta tuo liike on juuri sellainen, jonka mielelläni tekisin laitteessa, jotta liikerata pysyy varmasti kunnossa. Yleisesti ottaen teen liikkeet mieluummin käsipainoilla, joten en sitten tiedä mitä kaikkia muita laitteita sieltä puuttuukaan. 

3. Peilillisen ja yleensäkin vapaiden painojen treenitilan vähyys

 Olen tottunut treenaamaan irtopainoilla niin, että näen itseni koko ajan peilistä ja voin seurata tekemisiäni sitä kautta. Tuolla on kuitenkin äärimmäisen vähän, hyvä jos ollenkaan, vapaata treenitilaa, saati sitten peilillistä sellaista. Mitä ihmettä? Ovatko omistajat jotenkin yleistäneet, että naiset pitävät enemmän laitetreeneistä, ei ne peilitilaa tarvitse? Minä tarvitsen! En tahdo treenata käsipainoilla niin, että joudun seisomaan toisten kulkualueella ja toivoa, etten ole siinä tientukkeena.

4. Huonosti toimiva (ala)talja

 Kyllä otti nuppiin eilen alatalja! Vaijeri ei välillä kelautunut ollenkaan / jäi jumiin, ja sitten taas mentiin niin vauhdilla että huh huh (asiasta ilmoitettu salille, ei tarvitse huolestua :)). Treeni "vähän" laantuu kun joutuu tarkkailemaan, että pysyyhän kaikki koossa ja kunnossa.

 5. Treenimusiikki

 Oh don't get me started. Sen sanon, että volyymia siellä ei tunneta (johtuen kait siitä hieman vanhemmastakin naisväestöstä, joka siellä reenailee). Musiikki tulee radiosta. Jos kuuluvuus on huono, se on huono. Kanavana toimii Iskelmä tai Groove, en ole varma. Yhtenä päivänä kuului Reijo Taipale -tyylistä humppaa (no en nyt ihan tiedä millaista se on, mutta tuli mieleen) ja toisena Elton Johnia. Apua. Kuljettaisin mielelläni omia musiikkeja, mutta kaikki musiikkini on puhelimessani, joka ei ole niin kätevän pieni, että sen saisi mukaansa tuosta noin vain. Tarvitsisin vissiin jonkun käsivarteen kiinnitettävän "telineen", jossa puhelin voisi hengailla treenin ajan! Seuraavaksi tosin ongelmaksi tulisi kuulokepiuhat, ne ovat aiemmin tupanneet olemaan tiellä pahastikin..

 6. Salin ulkonäkö

 Niin, se joka aluksi miellytti kovasti, on muuttunut päinvastaiseksi. Haluan salin, jossa näyttää siistiltä ja jossa ulkonäköasioita on edes vähän mietitty. Ei tarvitse olla kristallikruunuja (niin kuin eräässä toisessa kaupungin naistensalissa..), mutta yleinen järjestys ja valaistus voisi olla viihtyisämpi. Samoin pukuhuoneen lokerot voisivat olla ensinnäkin isommat ja toisekseen toimivat. Kiva käydä läpi kaapinovia, että missä se lukko ei hölsky niin, että voi olettaa sen myös pysyvän kiinni treenin ajan.

Noniin! Joko olen urputtanut tarpeeksi? :D Käsi pystyyn, kuka jaksoi lukea loppuun asti marmatukseni? ;) Ei se onneksi ihan kamalasti haitannut, vaikka eilinen treeni meni vähän mönkään.. Siitä kimpaantuneena lähdin pyörälenkille, joka oli mukavat 23 km. Olin kyllä syönyt vähän huonosti vahingossa, ja meinasin kuolla muutamaan ylämäkeen, joita reitille siunaantui. Onneksi matkan varrelle osui kauppa, ja sain haettua Gainomaxin helpottamaan pahaa oloa :D Tänään onkin sitten vain korkeintaan venyttelyä, kun eilinen vähän lähti käsistä.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti